Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jana Šulcová (†76) zemřela 28. července ve své vile na pražském Veleslavíně. V pátek 4. srpna se s ní její nejbližší naposledy rozloučili v prostorách motolského krematoria. Pohřeb zařídily její dcery, Rozálie Víznerová a Tereza Václavková. Rodina nechtěla o pohřbu dávat přesné informace, do poslední chvíle tak nebyl jasný přesný čas konání obřadu, který začal ve čtvrt na pět odpoledne a skončil před pátou hodinou. Před smuteční síní navíc nebylo vyvěšeno skutečné jméno herečky, ale postavy z filmu S tebou mě baví svět, tedy Kateřina Horáková a rok, ve kterém byl film natočen (1983).

K motolskému krematoriu dorazila expartnerka Oldřicha Víznera Vendulka Křížová, Pavel Rímský, Josef Carda, Václav Kopta s manželkou Simonou Vrbickou, manželé Heřmánkovi, Jaromír Dulava, herečka Lenka Termerová, Iva Hüttnerová se synem Matoušem Rajmontem, Marcel Vašinka nebo Aleš Cibulka, který na herečku zavzpomínal jako na skvělou ženu a zmínil například film Panenka, kde hrála vražedkyni. Stejný snímek zmínila jako svůj oblíbený i herečka Marika Procházková. „Byla to první kolegyně, když jsem hostovala po škole v divadle, byla nesmírně laskavá, dala mi hodně rad a od té doby ke mně takhle mateřský nikdo nebyl," uvedla.

Rodinní příslušníci do smuteční síně dorazili již dříve.

Herečka se do srdcí diváků zapsala díky řadě televizních a filmových rolí, nejvíce ji proslavila komedie S tebou mě baví svět. Před kamerou se poprvé objevila ve svých dvaceti letech v pohádce Křesadlo (1968), následovaly pohádky Kráska a zvíře (1971) nebo Princ Chocholouš (1974).

Jana Šulcová se ale objevila i ve filmech Byl jednou jeden dům (1974), Kotva u přívozu (1980) nebo v seriálu My všichni školou povinní (1984). V posledních letech ji diváci mohli vidět ve snímcích Kobry a užovky (2015) nebo v dramatu Daria (2020).

Herečka byla dvacet let provdána za Oldřicha Víznera, s nímž má zmíněné dcery. V posledních letech Janu Šulcovou provázely velké zdravotní problémy, podstoupila operaci štítné žlázy i oka. Zemřela minulý pátek v kruhu nejbližších. Podle dcer šlo o náhlé srdeční selhání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám