Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ač se nám někdo může zdát jako největší pohodář či sebevědomím překypující jedinec, ve skutečnosti tomu tak vůbec být nemusí... Příkladem může být i Robbie Williams (50), u nějž by zřejmě většina fanoušků nečekala, že bude přehnaně řešit svou vizuální stránku. Opak je pravdou. Přestože se Robbiemu podařilo nedávno shodit okolo třinácti kilogramů, podle všeho se sebou není spokojený a zřejmě nikdy ani zcela nebude...

Popová hvězda, která se před úspěšnou sólovou kariérou proslavila v 90. letech působením v chlapecké kapele Take That, již před časem přiznala psychickou poruchu. Williams bojuje s dysmorfobickou (také dysmorfofobickou) poruchou, která se projevuje tím, že je dotyčný přesvědčen o tom, že má jednu či více deformit na svém těle. Jedná se o poruchu hodnocení vlastního těla s touhou po neustálém zdokonalení.

To zároveň nyní přiznává i Robbie, který uvedl, že by se rád nechal nějak vylepšit, a zároveň obhajuje plastickou chirurgii. „Každý se dívá na špatně odvedenou práci plastického chirurga a říká: ‚Bože, nedělej to‘, ale nikdo nevnímá ty dobré plastické operace, protože nejsou vidět,“ nechal se slyšet Robbie pro The Sun s tím, že by si rád nechal udělat výplň okolo očí a v minulosti rovněž hovořil o tom, že si chtěl zkusit nechat zahustit vlasy. Již v minulosti Robbie přiznal například botox.

„Mohl bych napsat knihu o sebenenávisti, pokud jde o vzhled mého těla. Prostě čistá sebenenávist. "Je ošklivé cítit se ošklivý. Jsem tělesně dysmorfní, a přitom jsem mohl mít dvacet kilo nadváhu. Tak si dokážeš představit, co na to asi moje mysl. Nebo možná ani nemůžeš, je to katastrofa. A v momentě, kdy jsem hubený, si moje mysl říká: Zatraceně dobře, Robe... Dokázal jsi být hubený a teď jsi zase starý, gratuluju,“ připsal k jednomu ze svých příspěvků na Instagramu Williams.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám