Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ledvinové kameny potrápily zpěváka, který po jejich odstranění strávil léto rekonvalescencí. Po operaci docházelo k zánětům, takže prý nic moc. Tudíž nekoncertoval a s kapelou opět vystupuje až od září. A protože pocítil ztrátu kondice, začal na ní znovu makat.

Na otázku, proč se mu udělaly, se rozesměje. „Celej život jsem nic neměl, tak to muselo přijít. Dělali mi to laparoskopicky, ale pak jsem trpěl se záněty. Takže léto na nic.“ Teď ho můžou vidět i muzikáloví nadšenci. Hraje v muzikálech Mauglí, Robin Hood nebo Galileo. Lituje, že v plzeňském divadle končí muzikál Donaha!

„Jsem na něj už dost starej, hrál jsem Bejka, ta role je náročná. Na tancování i na dech. Naposledy jsem si ho zahrál před prázdninami,“ říká o představení, kde se všech šest mužských protagonistů obnažuje.

Kvůli tomu, co prodělal, pociťuje ztrátu kondice. „V tomhle věku už se ztrácí snadno a blbě dohání. Už to nebude jako ve čtyřiceti,“ směje se Richard Tesařík (77), který rád relaxuje na zahradě a terase.

„Tak se flákám. Bane, abych udržel fyzičku, chodím brzo ráno na Julisku s kamarády. Někteří z nich bývali špičkovými atlety. Taková parta starejch chlapů. Musíme tam být v šest, protože pak už bychom překáželi. Na hodinku do posilovny, pak si jdu zaplavat a do sauny,“ řekl Super.cz.

Tohle absolvuje dvakrát týdně, kdy časně vstává, aby dorazil na sportoviště Dukla Praha. „Je to tristní vstávání! Jenže později už tam ´žlázy´ pracujou na vrcholový atletice. Vojáci sportují, aby splnili limity, i kvůli kondici.“

Kromě koncertování a účinkování v muzikálech učí na mezinárodní konzervatoři interpretaci a techniku zpěvu. „Mám studenty, kteří se opravdu chtějí něco naučit, pracují na tom a mají talent,“ pochvaluje si rostoucí úroveň školy.

Občas si říká, že už by měl skončit. Pak ale vzdělává studenty, kteří ho baví a chce je dotáhnout k maturitě nebo k absolutoriu. „Zase mám další dva kluky ve třetím ročníku a jednoho v pátém,“ konstatuje zpěvák spokojeně. Na nudu si rozhodně stěžovat nemůže.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám