Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K vánočním svátkům už neodmyslitelně patří i pohádka Anděl Páně a její pokračování, na kterou se rodiny těší každý rok. První film vznikl v roce 2005 a druhý v roce 2016. Pokud jde o třetí pokračování, tak jej sám režisér Jiří Strach rozhodně nevylučuje. Pouze čeká na ten pravý moment.

„Já pořád čeká na takový ten signál shůry. Oba filmy jsem netočil kvůli sobě, ale na vyšší zakázku a režii. Uvidíme, až zvednou telefon, zavolají a řeknou – teď. Vyšlou určitě další signál. Já s nadsázkou říkám, že bydlím u Stromovky a z oken se dívám do parku, kde je krásný keř, a já si počkám na to, až tento keř jednou začne hořet,“ řekl Jiří Strach Super.cz.

Hlavní roli anděla Petronela ztvárňuje Ivan Trojan (59), poťouchlého čerta Uriáše hraje Jiří Dvořák (57). A právě tahle herecká dvojice už neodmyslitelně patří i do další tvorby Jiřího Stracha, pro kterého jsou něco jako bratři.

„V Docentovi jsem měl nejen Ivana Trojana, ale hrál tam i Jirka Dvořák. Anděl s čertem se mi sešli v detektivce. Jsou to moji nejbližší parťáci. Natočili jsme toho spolu už mraky, a když nám zdraví dopřeje a budeme mít dobré scénáře, tak si myslím, že v této spolupráci budeme pokračovat, co živí budeme. Ti kluci úžasně zrají, když se na ně podíváte, tak jeden i druhý mají neuvěřitelné charisma, a to zatím nejsou tak staří. Jsme prostě bratři v triku, kteří spolu točí od malička, a budou spolu točit, dokud neumřou,“ dodal režisér během tiskové konference České televize, kde promluvil také o uvedení televizního filmu Svatá natočeného podle scénáře Marka Epsteina.

Reklama

Další články

Načítám