Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stálice zpravodajství televize Nova Rey Koranteng (49) díky jeho tatínkovi, který pochází z Ghany, měl možnost během dětství být nějaký čas v Africe. Místní obyvatelé se také vyznačují tím, že na rozdíl od Čechů daleko více oslavují. Velmi populární je tam Den otců, který připadá na tuto neděli, tedy na 18. června.

Tady je tento den takový opomíjený, ale moji příbuzní z Africe mi ke Dni otců vždy napíší. Oni jsou totiž v tomto hrozně formální a berou to naprosto vážně. My Evropané jsme někdy až jako sarkastičtí a bereme ty věci s nadsázkou a lehkým nadhledem,“ svěřil se moderátor Super.cz.

Otec tří dcer pro lepší představu přidal příklad. „Dcera mi jednou poslala video, kde Dni otců, jak dítě šroubovákem vyškrábe na dveře větu 'miluju tě, tatínku,' a já jim to poslal jako dobrý fór a oni to vůbec nepochopili. Říkali si, že je to divný vyjádření lásky k otci. Tak jsem jim vysvětlil, že je to vtip,“ dodal se smíchem Rey Koranteng, se kterým jsme si povídali ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze, kde moderoval módní přehlídku sestřiček, která má ukázat, že by lékaři a sestřičky na dětských odděleních měli nosit barevné pracovní oděvy. Děti by se tak nemusely bát bílých plášťů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám