Hlavní obsah
Článek

Reportér Soukromých dramat televize Prima Josef Klíma (60) sice říká, že je po 41 letech manželství neslušné vyměňovat manželku za jinou, sám ale rozhodně není žádný svatoušek. „I kvůli mně manželka plakala. Měl jsem přítelkyni,“ přiznal několikanásobný držitel televizních cen TýTý.

„Chlap je přírodou naprogramovaný na oplodňování co největšího počtu samiček, některé z nich zase naopak krouží kolem těch úspěšných jako supi. Takže i ve mně se to pralo. Manželka taky občas skřípala zuby, plakala a neměla to jednoduché,“ uznává úlet Klíma. K situaci došlo před třinácti lety, tedy v době, kdy nejvíc zářila jeho kometa v publicistickém pořadu Na vlastní oči na Nově.

„Prodělal jsem i takové to zachvění mužského přechodu, které naštěstí skončilo tím, že moje partnerka si našla jiného muže. Ten doteď neví, že jsem mu vlastně vděčný,“ vtipkuje. Dnes prý už všechnu svou energii směřuje k tvorbě. Proto je tak plodný a napsal v posledních letech mnoho scénářů, například k nedávno na Nově premiérově vysílané Expozituře, nebo k trilogii filmů z cyklu Vetřelci a lovci, kterou v neděli večer vysílá Česká televize.

Na lásku bokem nemá už ani pomyšlení. „Jak člověk stárne, nastává sexuální útlum. I milenky stárnou,“ směje se. Vztah s manželkou vidí střízlivě. „Po tolika letech nejde o lásku, ale o soužití dvou lidí, kteří musí respektovat navzájem své návyky a zlozvyky. Osobně nejsem zastáncem výměny ojetého modelu ženy za nový, který po čase také bude ojetý. S manželkou jsem prožil velký kus života, máme za sebou spoustu hezkých věcí, dvě děti a tak cítím jako slušnost spolu pokračovat, dokud to půjde,“ dodává sympaťák Josef Klíma v rozhovoru pro Právo.

Reklama

Další články

Načítám