Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na oslavu 25. výročí kampaně Estée Lauder proti rakovině prsu dorazila Elizabeth Hurley (58) v sytě růžových šatech, na oběd s přítelkyněmi, rovněž angažovanými v této charitě, jenž párty předcházel, pro změnu v jemně růžových. Tato barva k boji proti rakovině prsu neodmyslitelně patří.

Hurley je s tímto konkrétním charitativním projektem spjata téměř po celou dobu jeho existence.

„Rakovina prsu mi začátkem devadesátých let vzala babičku. O pár let později jsem se přidala k Estée Lauder, a Evelyn Lauder, jež byla snachou Estée Lauder, za mnou přišla a řekla: ‚Odstartovala jsem novou kampaň, pomohla bys mi s ní?‘ Odpověděla jsem: ‚Ano, ano, co je to?‘ A ona na to: ‚Ženy po celém světě umírají na rakovinu prsu a nemluví se o tom. A to chci změnit‘,“ vyprávěla Liz v pořadu Today stanice NBC.

Krátce nato byla představena první kampaň - i s růžovou stužkou, která se stala celosvětovým symbolem boje proti rakovině prsu. Od té doby bylo na účely výzkumu, vzdělání a péče vybráno přes 70 miliónů dolarů.

Evelyn Lauder sama bojovala s rakovinou vaječníků, zemřela před necelými šesti lety.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám