Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpráva o smrti Jany Šulcové (†76) zdrtila Česko. O skonu své maminky informovala na sociální síti její dcera Rozálie Víznerová. „Právě do hvězdného nebe odešla úžasná žena a naše maminka Jana Šulcová,“ napsala. Hvězdě komedie S tebou mě baví svět nebo seriálu My všichni školou povinní bylo 76 let. Herečku v posledních letech sužovaly zdravotní problémy.

Zpráva zasáhla nejenom fanoušky, ale samozřejmě i její kolegy, kteří se podělili s veřejností, jak na paní Šulcovou vzpomínají.

Moderátor a herec Petr Vágner (46) se svěřil s tím, že právě Jana Šulcová mu dopomohla k tomu, čím se teď živí. „Navždy na Vás budu vzpomínat s láskou, obrovskou pokorou a respektem. Díky Vám jsem poznal kouzlo dabingu, práci v rozhlase a vůbec práci za mikrofonem. Vždyť Vy jste byla ta, která mi pomohla pracovat v dabingu, učit mě ve škole dabingovému herectví a zkoušet si různé role na VHS kazetách. Vzpomínám si, že některé hodiny jsme jenom tak seděli a vyprávěli si o herectví, o rolích, o životě,“ zavzpomínal.

„Zemřela Jana Šulcová. Paní herečka, která mě provázela od mého dětství. Moje vzpomínky patří ke všem ‚společným' večerům u televizních obrazovek. Setkali jsme se jen jednou před mnoha lety a bylo to setkání, alespoň pro mne, moc milé. Šťastnou cestu za všemi, na které už jen vzpomínáme, paní Jano,“ napsal moderátor Jan Musil (56).

„Do hereckého nebe odešla skvělá Jana Šulcová. Je mi to moc líto, měla jsem ji rada. Upřímnou soustrast nejbližším,“ zavzpomínala muzikálová hvězda Hana Křížková (66). „R.I.P. moje drahá kamarádko. Děkuji za vše," napsala herečka Veronika Žilková (62).

Na uctění památky této legendy změnila své vysílání Česká televize. Diváci si dnes v podvečer mohou pustit dokument Po stopách hvězd a večer komedii Marie Poledňákové Kotva u přívozu s Janou Šulcovou a Petrem Haničincem v hlavních rolích.

Reklama

Další články

Načítám