Hlavní obsah
Článek

Svoje soukromí si striktně hlídá, na rodině nestaví svou popularitu. Tentokrát se ale Dan Bárta s manželkou Alžbětou Plívovou, která je mluvčí České televize, a dcerou Eliškou z prvního manželství vypravil podpořit dobrou věc. Mrkněte se, jak jim to slušelo!

Dan je jednou z tváří charitativního kalendáře nadace DebRA, která shání finanční prostředky na nákladnou léčbu pacientů, kteří trpí nemocí motýlích křídel. Zpěvák se snaží věnovat charitám pečlivě, nechce být jen usmívající se panák, který vlastně o akci, na kterou přišel, nic neví.

Tady by se mu to ale nemohlo stát, protože jeho žena pomáhá nadaci s propagací, takže oba dva ví o aktivitách společnosti prakticky vše.

„Ještě před spoluprací s nadací DebRA jsem věděl, že jde o nemoc, která je relativně vzácná, nepostihuje velké množství lidí, je to ale velice těžká nemoc, protože všechny postižené včetně členů rodiny brutálně postihuje ve všech denních aktivitách. Je dědičně podmíněná a nedá se vyléčit, jen se může zmírnit její průběh. Je mimořádně bolestivá a současně lidi trochu vylučuje ze společnosti, péče o ně je náročná,“ překvapil nás umělec svými znalostmi.

Na akci nemohla chybět právě ani jeho dcera z předchozího vztahu. Elišce je devět a mezi velkým množstvím lidí se cítila jako ryba ve vodě.

Dan se kalendář nechystá dávat jako vánoční dárek. Pevně prý věří, že jeho kamarádi sami podpoří dobrou věc a kalendář si koupí.

Kromě této aktivity podporuje i ženy s rakovinou prsu a různé projekty na ochranu přírody.

Reklama

Další články

Načítám