Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Roden (49) je jednoznačně naším nejdražším hercem a tento fakt potvrzuje i jeho honorář za poslední seriál. Během tříměsíčního natáčení si totiž přišel na osm miliónů korun, což je na české poměry nevídaně vysoká částka, uvedl deník Blesk. Roden si takto vydělal na seriálu Terapie, který pochází z produkce televize HBO.

Honorář byl však podle Rodena vykompenzovaný obrovskou náročností během natáčení. To celkem trvalo 95 dní a během této doby se muselo zvládnout neuvěřitelných 45 dílů. Roden si tak podle svých slov sáhl na samé dno: „Byl jsem hodně unavený. Pro mě to bylo těžké hlavně po psychické stránce, tohle jsem si ale uvědomil až v závěru samotného natáčení a zpětně mi došlo, jak mě to vysálo,“ neskrýval herec, který si vydobyl jméno i v Hollywoodu.

Celý seriál vyšel stanici HBO na 50 miliónů korun, Karel Roden si tak z celkového rozpočtu ukrojil nemalou část. Herci sice obvykle bývají placeni od natáčecích dní, ale světové hvězdy, mezi které se Roden řadí, si obvykle stanovují jednorázovou sumu, za kterou film či seriál natočí.

Reklama

Další články

Načítám