Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Psát knihy začala až po padesátce a je důkazem toho, že začít se dá v každém věku. Uljana Donátová je autorkou tří úspěšných knih a čtvrtou napsala podle svého scénáře k muzikálu Biograf láska s hity Hany Zagorové (†75), který od premiéry loni v září v divadle Kalich láme rekordy v návštěvnosti. A podle její druhé knihy Matka v trapu se právě natáčí film.

Setkali jsme se na křtu knihy po představení Biografu láska a zajímalo nás, zda se v ní čtenáři dozvědí něco jiného, než je v muzikálovém ději. "Říkala jsem si, že by diváky a možná i další čtenáře zajímalo o těch třech hlavních hrdinkách něco víc. Zamýšlela jsem se nad tím, už když se začal muzikál zkoušet, a právě proto vznikla tahle knížka," vysvětlila.

Uljana má radost i z toho, že se právě natáčí film podle její druhé knihy Matka v trapu. "Vychází z děje, ale bude tam zase něco trošku jiného, i když ty hlavní postavy i příběh zůstávají, ale museli jsme se podřídit tomu filmovému vyprávění, aby to diváka v kině nenudilo. Jsem strašně ráda, že se podařilo vytvořit úžasné herecké obsazení," svěřila.

"Hlavní hrdinky hrají Petra Hřebíčková a Lenka Vlasáková, dále hrají Jana Švandová, Jaroslav Plesl, Marek Němec, Bohumil Klepl nebo Martin Pechlát, Myslím, že diváci se budou mít na co těšit," míní. Pro Jiřího Bartošku (77), prezidenta karlovarského filmového festivalu, kde Donátová více než dvě desítky let pracuje jako tisková mluvčí, se ale role nenašla. "Tímto se mu omlouvám," dodala Uljana, která prý psaním od své běžné práce odpočívá.

Reklama

Další články

Načítám