Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená doku reality Výměna manželek se po pauze vrací na obrazovky s premiérovými díly. A hned od začátku nebude o emotivní okamžiky nouze. Diváci budou sledovat slovenskou workoholičku Mirku, která se z dalekého severu přesune do početné ostravské rodiny. Na druhé straně se pak nezaměstnaná Simona bude muset popasovat s kulturním šokem v naprosto odlišném Švédsku.

Pro Simonu z ostravského sídliště, kde žije s manželem Michalem, šestiletou dcerou Šárkou a dospívajícími syny Romanem a Sebastianem, bude pobyt v nové rodině pořádnou zkouškou. Nejen že bude poprvé bez dětí, ale v rodině, která žije v domku jen kousek od moře v malém švédském městě Söråker, bude překvapena téměř vším. „Tady ve Švédsku se nesmí nosit nic sladkého do školy, nesmí se nosit šťávy, může se nosit jenom voda, aby v té škole nedostali do sebe dávku sladkého. Děti dostávají jen v sobotu sladké a většinou jim kupují počet bonbónů podle věku,“ vysvětluje Simoně její náhradní manžel Honza. Pobyt v odlišné zemi a kultuře je pro Simonu velmi náročný, během pobytu tak dojde také na slzy.

V šoku bude také workoholička Mirka, která se ze švédského městečka přesune na ostravské sídliště. Zatímco ve Švédsku se na společné snídaně hodně dbá, v Ostravě se spolu rodina prakticky nepotkává, a pokud ano, tak podle Michala snídají jen se ženou, a to kávu s cigaretou. První konflikty přijdou ve chvíli, kdy Mirka zjistí, že šestiletá Šárka jezdí na kole bez helmy. Náhradní manžel bude také často zvyšovat hlas. „Manžel je hodně uřvaný, jako fakt řve, sem tam padnou sprostá slova, nemá na nic trpělivost, ale jinak je to strašně hodný chlap,“ popíše už na začátku svého muže Simona.

Řešit se budou i výchovné metody v Česku jako plácnutí přes zadek. Ty jsou totiž ve Švédsku nemyslitelné. „Okřiknu ji, nebo někdy dostane na zadek jednu,“ svěří se Michal s tím, jak přistupuje k dceři Šárce, když opravdu neposlouchá. „Co se týče fyzických trestů, tak u nás ve Švédsku to je úplně zakázané, nemůžu si dovolit dát ani výchovnou, protože kdyby to děti řekly ve škole, tak z toho mám průser jako rodič, byli by schopni na mě zavolat sociálku. To by bylo strašné. A to by stačilo jako výchovnou na zadek. Tam se vše povoluje a už jako mrňous je na tvojí úrovni a má stejná práva jako ty,“ popisuje rozdílné výchovné metody Mirka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám