Hlavní obsah
Článek

Hvězda seriálu Cesty domů Simona Postlerová (46) se sice v práci nezastaví a dostává jednu roli za druhou, v soukromí už to ale taková sláva bohužel není. Právě naopak! Se svým manželem, kytaristou Zdeňkem Hráškem, totiž musela absolvovat nepříjemný boj s rakovinou oka, nyní ji zase trápí postižený syn Damián (17).

V souvislosti s Damiánem se hovořilo o autismu a skleróze. Postlerová o jeho zdraví nerada hovoří, a není divu. "Byli jsme osudem navštíveni znovu. O autismus nejde, i když to tak nejdřív vypadalo. Není to za námi, špatně se o tom mluví. Snažíme se, všichni se držíme. Pracujeme, jsou to každodenní milimetry. A doufáme," uvedla pro Květy Simona. A i když se snaží vypadat optimisticky, ví, že jednou přijde den, kdy možná již jejímu dítěti nebude pomoci.

"Vzhledem k tomu, že se nemoc projevila brzy, lékaři jsou optimisticky naladění. Hlavně abychom měli sílu. Je těžké přemýšlet o budoucnosti, to mě jako mámu trápí. Doufáme. Damián studuje gymnázium, které je orientované na psaní a výtvarné umění. Zdeněk (manžel Postlerová - pozn. red.) tam chodí s ním, je jeho asistent, což je ideální, protože je Damiánovi blízký," vypráví herečka.

A zatímco boj o zdraví syna ještě vybojovává, ten o život manžela se zdá být již za ní. "Překonali jsme to. Chodí na prohlídky, užívá léky. Je pod kontrolou. Snažím se to brát jako rutinu, že mu umývám skleněné oko a vyplachuji oční důlek. Hlavně, že je ta mrcha nemoc pryč," dodala Simona Postlerová, která má s Hráškem kromě Damiána i devatenáctiletou Janu.

Další články

Načítám