Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Syn Veroniky Žilkové (62) Vincent se dostal na konzervatoř a má za sebou první herecké krůčky. V divadelní hře Apartmá v hotelu Plaza si zahrál spolu s matkou, jejím mužem Martinem Stropnickým (67) a sestrou Agátou Prachařovou (39) a teď dostal i svoji první větší seriálovou roli. První zkušeností bylo Vyprávěj v České televizi.

V primáckých Cestách domů hraje syna Igora Chmely a Jany Janěkové ml. Říká, že kvůli roli je ochotný udělat cokoliv. Proto mu nevadí, že přišel o vlasy. "Moje postava se nemůže vyrovnat s rozvodem rodičů, dělá jim naschvály a mezi ně patří i to, že se nechá ostříhat na ježka," vysvětlil Vincent. Ostatně i jeho rodiče se po dlouholetém manželství rozvedli, takže má pro roli pochopení.

Vincentův krátký sestřih má ještě další příčinu. „Natáčím film z období 2. světové války, pro který musím mít hodně krátké vlasy. Scenáristi to proto zakomponovali i do Cest domů. Nevadí mi, že jsem se musel nechat ostříhat, je to součást role,“ říká.

V rámci natáčení je prý Vincent ochotný udělat cokoliv, což v praxi dokazuje. „Kvůli roli v tomto filmu jsem musel hodně zhubnout. Mám pak ale točit další film, pro který naopak budu muset nabrat svaly. Takže mě čeká několik měsíců tvrdého tréninku v posilovně. Jsem sám na sebe zvědavej,“ přiznává šestnáctiletý mladík, který se poprvé objevil před kamerou už ve třech letech, kdy ho s sebou vzala matka na natáčení filmu Otesánek.

Reklama

Další články

Načítám