Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pondělí v Londýně začal soud mezi princem Harrym (39) a vydavatelstvím Mirror Group Newspapers, v úterý do budovy vrchního soudu dorazil i vévoda ze Sussexu. Jeho pondělní absence soudce Timothyho Milese Fancourta překvapila. Harry je prvním seniorním členem britské královské rodiny (funkce se s manželkou Meghan vzdali v roce 2020), který usedl na lavici svědků.

Podle prince měly tituly Daily Mirror, Sunday Mirror a The People nezákonně získávat informace z jeho soukromí. Novináři mu podle jeho slov měli napíchnout telefon. Vydavatelství přiznalo, že v minulosti k takové praktice přistoupilo, v případě Harryho ale prý nikoli a vinu odmítá.

Podle novinářky Jan Moir, která pro Daily Mail monitoruje dění, nedorazil princ dobře připraven. Na otázky prý odpovídal nejasně a nepřesně, několikrát prý použil větu „nevzpomínám si“. Když se ho zeptali, jak může dokázat, že ho napíchli, uvedl: „to byste se měli ptát novinářů“, případně odpovídal stylem: „to je dotaz pro můj právní tým“.

V místnosti bylo mnoho krabic s výpověďmi a důkazy, princ měl na požádání několikrát hledat v odstavcích své svědecké výpovědi, v právních svazcích či v jiných spisech. Krabice byly na podlaze. „Je to jako cvičení,“ mumlal si podle Moir. V hledání mu prý navíc musel pomáhat advokát. „Což je něco, co i Johnny Depp zvládl při svém soudu v Londýně udělat sám,“ píše novinářka.

„Pro všechny v místnosti nebo, jako v mém případě, všechny, kteří to sledovali na dálku, to byl fascinující spektákl. Harryho jsme takhle ještě nikdy neviděli, pod neustálým tlakem, když byl požádán, aby se v soudní síni zpovídal sám za sebe a z přívalu obvinění,“ uvedla Moir s tím, že výslech byl na hony vzdálený jeho spřáteleným televizním rozhovorům. Soud pokračuje dál.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám