Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Anglický autor knižních thrillerů Robert Bryndza patří k nejúspěšnějším spisovatelům ve svém žánru. Například jeho první kniha v tomto žánru s názvem Dívka v ledu bořila rekordy. Prodalo se více než dva miliony výtisků.

Prahu má Robert velmi rád, nebydlí totiž daleko. Charismatický Angličan žije ve slovenské Nitře, a to díky svému manželovi, který je Slovák. „My jsme s manželem nejdříve žili v Anglii, potom jsme žili nějakou dobu v USA, a když jsme se pak rozhodovali, zdali se vrátíme do Anglie, nebo se přestěhujeme na Slovensko, vybrali jsme si Slovensko. Chtěl jsem zkusit něco nového,“ svěřil se spisovatel, který přijel právě se svým mužem, ale i se svou tchyní, Super.cz.

Jak se mu tedy žije u našich východních bratrů? „Líbí se mi tam moc. Musím říct, že v posledních letech jsem si všiml, že kulturně je Slovensko Anglii už velmi blízko. Před několika lety jsem viděl značné rozdíly, teď už ne.“

Robert Bryndza zavítal do našeho hlavního města na autogramiádu, fanoušci na něj stáli v dlouhé frontě. Nechali si podepsat jeho novou knihu s názvem Tíživé ticho, která už je označená jako bestseller. Spisovatel se při jeho tvorbě inspiroval osobní zkušeností.

„Pracoval jsem v Londýně jako stážista v parlamentu v oddělení pro zdravotní otázky. Setkával jsem se s mnoha politiky. Ten manžel Maggie pracoval jako lékař a také se setkával s určitými zkorumpovanými politiky. Já měl podobné zážitky. Přicházel jsem do kontaktu s těmito lidmi,“ dodal v našem rozhovoru spisovatel Robert Bryndza.

Související témata:
Robert Bryndza
Thrillery

Reklama

Další články

Načítám