Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Premiéra muzikálu Biograf láska byla naplánovaná na 16. září už na začátku roku. To, že zpěvačka Hana Zagorová (†75), z jejíchž hitů je muzikál z pera Uljany Donátové tvořen, už nebude mezi námi, nikdo nečekal. A i když dílu držel palce, vdovec Štefan Margita (67) nemá sílu na to, aby premiéru navštívil.

Operní pěvec sice účast zvažoval, ale rána v jeho srdci je příliš čerstvá. Jeho žena skonala ani ne před měsícem a Hančiny písně na jevišti by ho příliš zraňovaly a bolest jitřily. "Dnes má premiéru muzikál Biograf láska v Divadle Kalich. Moc vám za sebe i za Hanku děkuji a všem zúčastněným držím palce,“ napsal Margita, který prý navštíví některou z pozdějších repríz.

„Hanka nám dávala velkou tvůrčí svobodu, sama dobře věděla, jak moc je pro každého umělce důležitá. Scénář muzikálu samozřejmě znala, četla ho, diskutovali jsme s ní nad ním a dál už nás nechala pracovat. Zkrátka nám věřila. Moc si vážím toho, že celý projekt zaštiťovala a že s námi u něj byla. K Hance a jejímu repertoáru mám velký respekt a cítím ohromnou zodpovědnost už od začátku. Samozřejmě teď o to větší, když výsledné představení bohužel nikdy neuvidí,“ dodal režisér a scénograf Jan Kříž.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám