Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poznali jste na fotce, kdo je nejdéle sloužícím moderátorem Novy? Není to Rey Koranteng, jak si mnozí myslí, ale Pavel Svoboda, který už pomalu patří k inventáři pořadu Snídaně s Novou. Moderuje jej od samého začátku vysílání stanice, což je dnes, 4. února, na den přesně 25 let.

A zatímco Svoboda zůstává, kolegyně po jeho boku se mění. Během 25letého působení Snídani moderoval s Lucií Výbornou, s Monikou Valentovou, Klárou Doležalovou, Martou Ondráčkovou, Kristinou Kloubkovou a momentálně pořad uvádí s Gábinou Partyšovou.

Mimochodem, tehdy v roce 1994 prý musel Svoboda projít několika koly výběrového řízení, mimo jiné i vědomostním testem. „Tím prošla asi tak třetina a teprve pak se řešilo, jestli ten člověk vypadá před kamerou, umí mluvit a tak dále. Ale napřed musel vědět, jaký je hlavní město Bulharska a podobně. A dvě třetiny tímto testem neprošly a mám pocit, že kdyby se dneska takhle dělaly konkurzy, tak by v těch televizích byli úplně jiní lidi,“ řekl před pár lety v rozhovoru pro Český rozhlas.

Málokdo si možná vzpomíná, že právě Svoboda byl také prvním moderátorem soutěže Riskuj, v níž ho posléze vystřídali Ivan Vyskočil, Jan Krasl, Petr Svoboda a Jan Rosák. Vedle televize působil také v rádiích Faktor a Vox nebo na Frekvenci 1.

Na obrazovce, navíc v jednom pořadu, se Svoboda dle svých slov drží tak dlouho díky tomu, že ho to baví. Moderování má jako koníčka k podnikání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám