Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za dva měsíce sice oslaví již 84. narozeniny, ale do důchodu se podle svých slov rozhodně nechystá! Řeč je o britské hudební legendě Tomu Jonesovi, který byl v sobotu spatřen na letišti v australském Brisbane. Čeká jej totiž vystoupení na BluesFestu v Byron Bay, který přiláká až sto tisíc milovníků hudby.

Jones navíc aktuálně cestuje po Austrálii i v rámci svého turné, což jen potvrzuje jeho loňská slova, kdy se dušoval, že nemá v plánu odejít do důchodu. V černé kšiltovce, džínách a kostkované flanelce sladěné s teniskami vypadal stylově a pokročilý věk by mu asi jen tak někdo nehádal.

Zpěvák, jehož hit Sex Bomb slýcháte z rádií dodnes, se po vystoupení na festivalu přesune kvůli koncertování do Adelaide a Melbourne. A zatímco byly časy, kdy musel během svých show většinu písní odzpívat vsedě, poté co si nechal operovat oba kyčelní klouby (první operaci podstoupil v roce 2017 a druhou roku 2022), se po pódiu opět může pohybovat dle libosti.

Kromě mnoha dalších hitů jako It's Not Unusual, What's New Pussycat?, Green, Green Grass of Home, Delilah či She's a Lady proslul Jones i svou slabostí pro něžnější pohlaví. Přestože byl téměř celý život ženatý s jedinou ženou svého srdce, svodům fanynek zkrátka odolat nedokázal. Jeho žena Melinda Trenchard, kterou si vzal roku 1957, kdy jemu bylo sedmnáct a jí ještě o rok méně, byla mimořádně benevolentní a aférky svému Tomovi tolerovala. Manželé, jimž se měsíc po svatbě narodil syn Mark, spolu byli 59 let, až do roku 2016, kdy Melinda zemřela na rakovinu.

Zpěvák má ještě jednoho syna Jonathana Berkeryho, který vzešel z jednoho z jeho záletů. Samotný Tom se v roce 2012 nechal slyšet, že v době své největší slávy mu prošlo náručí až 250 žen ročně. Přesto tvrdil, že se nikdy s nikým necítil tak jako se svou ženou a byl přesvědčený, že skutečně se člověk může zamilovat jen jednou v životě…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám