Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Malá holčička na koni patří ke známým českým muzikálovým zpěvačkám. Na svém kontě má i několik sólových alb a získala prestižní divadelní cenu. Patřila k moderátorkám známého vědomostního pořadu a skončila třetí v populární taneční soutěži. Za sebou má jeden rozvod, ale nyní opět září štěstím. Poznali jste ji?

Monika Absolonová (47) se narodila 27. září 1976 v Benešově u Prahy. Už jako sedmiletá holčička zpívala v Kühnově dětském sboru, což ji předurčilo k úspěšné pěvecké kariéře. Pěveckou průpravu získávala nejprve u Lídy Nopové, později u vyhlášeného hlasového poradce a profesora Eduarda Klezly. První cédéčko s názvem Monika vydává roku 1993. O dva roky později nastartovala svou muzikálovou kariéru, která trvá dodnes.

Účinkovala v divácky úspěšných muzikálech Dracula a slovenské verzi Landova Krysaře. Titulní roli získala v muzikálu Michala Davida (63) Kleopatra a další hlavní role na sebe dlouho nenechaly čekat. Diváci jí tleskali v divadelní verzi muzikálu Rebelové a v muzikálech Noc na Karlštejně, Tři mušketýři, Angelika a Mona Lisa.

Chybět nemohla ani v obnovené premiéře Draculy, kde si střihla hlavní roli Lorraine. Po roztržce s Michalem Davidem, která vznikla kvůli natočení desky s muzikálovými melodiemi, odchází z divadla Broadway. I přesto se jí pořád daří. Loni získala prestižní cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon v muzikálu Funny Girl. V současnosti ji mimo jiné můžeme vidět v muzikálech Bídníci, Vražda za oponou či v divadelní verzi filmu Světáci. Monika se nevěnuje jenom muzikálům. Moderovala vědomostní soutěž Taxík a zúčastnila se taneční soutěže StarDance, kde skončila na výborném třetím místě.

Monika Absolonová neměla vždy na růžích ustláno. Po bouřlivém rozvodu svých rodičů nekomunikuje se svým otcem Čeňkem. Celá rodinná kauza tehdy dlouho zaměstnávala nejen bulvární média.

Zpočátku se Monice nedařilo ani v osobním životě. Ve třiadvaceti letech se provdala za extraligového hokejistu Václava Eiselta. Brali se z lásky, ale manželství se po čtyřech letech rozpadlo. Jedním z důvodů byly opakované hokejistovy nevěry. Nyní je Monika opět moc šťastná. Tři roky žije s o jedenáct let starším podnikatelem Vratislavem Jandou, s nímž časem plánuje založit rodinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám