Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dívenka na fotce se v této podobě objevila coby dětská herečka ve filmu Otakara Vávry Veronika, kde si zahrála filmovou dceru Jany Hlaváčové (†85). Tehdy jí bylo čtrnáct let a byla to její první herecká příležitost. Do povědomí diváků se však dostala až později, nejprve jako moderátorka, později jako hvězda dvou úspěšných českých seriálů. V jednom z nich baví diváky dodnes. Jejím manželem je známý hudební skladatel a klavírista, který úzce spolupracuje například s Lucií Bílou (58). Už víte?

Herečka Dana Morávková (52) se narodila roku 1971 v Písku. Odmala si přála být herečkou. Před kamerou se poprvé objevila v roce 1985, když si ve zmíněném snímku Veronika zahrála dceru Boženy Němcové Doru. Vystudovala DAMU a hned poté choreografii na HAMU.

Divákům se poprvé zapsala do paměti jako moderátorka pořadu Snídaně s Novou. Své první skalní příznivce si však získala jako seriálová hvězda primáckého seriálu Rodinná pouta a jeho úspěšném pokračování Velmi křehké vztahy. Na televizních obrazovkách bavila diváky také v zábavném poradu Hádej, kdo jsem či Prima jízda.

Roku 2009 přestoupila do konkurenční televize, kde až do nynějška září jako Zdena Tichá v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Daně Morávkové se kromě řady divadelních a filmových rolí v tuzemsku, podařilo získat obsazení v americkém trháku Van Helsing. Od listopadu ji diváci uvidí coby tanečnici v oblíbeném pořadu StarDance.

Sympatické herečce se daří také v osobním životě. Už třiadvacet let žije ve spokojeném manželství s klavíristou a skladatelem Petrem Maláskem, s nímž má syna Petra.

Reklama

Další články

Načítám