Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kanárské ostrovy sužují velké požáry. Konkrétně na ostrově Tenerife hoří několik vesnic, evakuováno je přes 8000 lidí a požáry se dále šíří. Zatím se plameny nepodařilo dostat pod kontrolu.

Tenerife si oblíbila řada českých celebrit. Druhý domov zde našli Alice Bendová (50), Patricie Pagáčová (35), Marek Ztracený (39), Richard Chlad (48) nebo Michal David (63). Natrvalo se zde usadila Zuzana Belohorcová (48) s rodinou.

Moderátorka je nyní na dovolené v Itálii a celou situaci pečlivě sleduje. "Na Tenerife jsou nyní velká vedra, není to běžné. Pevně věřím, že se oheň brzy podaří dostat pod kontrolu. S manželem situaci i na dálku samozřejmě pečlivě sledujeme," řekla Super.cz Belohorcová, která žije na jihu ostrova, kde je zatím klid.

Požáry se šíří na severu, hasiči je ale stále nemají pod kontrolou.

Optimističtější je Alice Bendová, která také na jihu ostrova vlastní několik apartmánů. "Požáry jsou na Tenerife každoročně, nyní hoří bohužel větší plocha. Je to ale na Tenerife velmi časté. Nemůžu říct, v jakém rozsahu nyní jsou. U nás dole na jihu ale nic nepociťujeme, nic se tam neděje. Hoří v lesích na severu ostrova," prozradila Super.cz herečka, která je momentálně v Čechách, ale od klientů, kteří jsou u ní nyní ubytováni, má informace z místa.

Reklama

Další články

Načítám