Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Simona Postlerová se těší na novou sezónu ve vinohradském divadle. Po letech se totiž opět v divadelní šatně setká se svou dobrou kamarádkou, bývalou první dámou Dagmar Havlovou, která se opět stala členkou souboru. Návrat Havlové má ale jeden zádrhel. Po jejím odchodu z divadla dostala její místo v šatně právě Postlerová a dámy se nyní musí těsnit u jednoho stolu.

„Já a Dáša se střídáme u jedné toalety. Jsme v jedné šatně čtyři a máme jen tři stolky. Takže jsme si s Dášou rozdělily šuplíčky, a když třeba vím, že den po mně bude hrát Dáša, nechám jí vzkaz. A ona to samé dělá mně,“ svěřila se novinkám Simona Postlerová, podle které vůbec nevadí, že dvě herečky okupují jeden stůl.

„On to byl kdysi Dáši stůl. A po jejím dočasném odchodu do hereckého důchodu jsem ho zdědila. Poté, co se vrátila, s nadsázkou říkáme, že na ni její místo stále čekalo. A kde jinde by měla sedět, než u svého stolu. V divadle je navíc víc herců než míst. My se stejně v divadle prakticky nepotkáme. Nehrajeme totiž v žádné stejné hře. A i kdybychom se potkaly, určitě bychom se dohodly a jedna z nás by si přesedla,“ vysvětluje herečka.

Herečtí kolegové nejsou jediným důvodem, proč nedá bývalá první dáma, která se již v květnu představí v roli Roxany v Cyranovi z Bergeraku, na své domovské divadlo dopustit. Hýčkají ji tam dokonce i garderobiérky.

„Jsou to strašně hodné ženy. Naprosté profesionálky. Někdy tam soustředěně sedíme, ony přijdou, beze slov donesou kávu nebo čaj a odejdou. Není to jejich práce ani povinnost. Jen mě mrzí, že mě nepřekrmují jako Dášu, které vždycky přichystají i něco k snědku,“ dodala se smíchem Postlerová.

A její slova potvrzuje i mluvčí divadla Zuzana Paulusová. „Paní Havlová je u nás v divadle velmi oblíbená. Pochopitelně zde má své místo, a dokud bude chtít, bude mít. A není oblíbená jen mezi herci, ale velmi přátelské vztahy má se všemi zaměstnanci divadla. Nemůžu ale prozradit, jaké hody pro ni naše garderobiérky chystají,“ sdělila Novinkám.

Karen Mchitarjan

Další články

Načítám