Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačku Ivu Marešovou známe roky, většinové publikum ale moc ne. Má za sebou spoustu muzikálů, obvykle si ale nezahrála premiéru, protože byla až druhou alternací. Má i svoji kapelu, ale také jsou slavnější. Teď ale Iva prožívá boom.

My se se zpěvačkou setkali na zkoušce muzikálu Romeo a Julie, a zajímalo nás hlavně to, že by měla nahradit kolegyni Báru Basikovou (61) v legendární kapele Precedens. Už mají za sebou i první společný koncert na Střeleckém ostrově. Nedávno se přitom rozhodlo, že bude místo těhotné Moniky Absolonové (47) zpívat hlavní roli v muzikálu Antoinetta, královna Francie.

"Potkali jsme se s Martinem Němcem, jehož dítětem Precedens je, byl se podívat na mém koncertě. Líbilo se mu, jak zpívám, tak mě oslovil. Domluvili jsme se, že s nimi vystoupím jako host, koncert dopadl moc dobře, mám z toho radost. A teď jsme se dohodli, že zkusíme nějaké nové věci, a jestli z toho bude nějaká spolupráce dál, teprve uvidíme," tlumí nadšení Iva.

Jaký je pocit nastoupit do kapely po takové zpěvačce, jako je Bára Basiková? "Je skvělá, ale já z toho upřímně strach nemám. Nebojím se, že bych ty písně nezazpívala. Navíc jsme s Martinem řešili i nové písně, aby Precedens žil dál. Ale jak říkám, záleží na tom, jak nám to bude dohromady fungovat," míní.

O tom, že zvládne zazpívat stejné party jako Bára, jsme ostatně nepochybovali. Zpěvačky se totiž střídaly ve stejných rolích v muzikálech. "Obě jsme hodně dělaly s Michalem Pavlíčkem. Alternovaly jsme se v Dámě s kaméliemi, v Obrazu Doriana Greye. Potkáváme se docela často. A obě budeme hrát i v Romeovi a Julii. Tady už ale máme každá jinou roli. A mám ji moc ráda," uzavřela s tím, že se ale zatím na zkoušce nepotkaly, takže s Bárou ještě osobně neprobrala své účinkování s Precedens.

Reklama

Další články

Načítám