Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (71) se na Pražském hradě postarala o pořádný rozruch! Stalo se tak poté, co jí na premiéře dokumentu Tady Havel, slyšíte mě? dělal společnost „tajemný muž“. Ten se jí celý večer věnoval a všichni si lámali hlavu nad tím, s kým tuto akci, jejímu srdci milou, vlastně strávila.

I když se kolem galantního doprovodu Havlové objevila celá řada více či méně odvážných teorií, včetně toho, že by mohlo jít o její novou známost, realita je mnohem prozaičtější.

Pan Tajemný se jmenuje Jiří Konečný a ve světě českého filmu se pohybuje jako úspěšný producent. Hned několikrát byly jeho filmy nominovány na cenu Českého lva. Sošku si zatím odnesl za snímek Všechno bude, který režíroval Olmo Omerzu. Blýskli se v něm například Eliška Křenková, Lenka Vlasáková nebo Martin Pechlát.

„Chtěl bych, abychom si u příležitosti uvedení tohoto filmu položili otázku, zda pro nás Václav Havel pořád ještě něco znamená, jestli pořád ctíme hodnoty, které pro něj byly zásadní, a zda nám stále má co říct. Jestli ho v duchu názvu filmu skutečně slyšíme, jestli k nám promlouvá a inspiruje nás,“ uvedl Konečný v rozhovoru pro Českou televizi v souvislosti se svým novým snímkem.

Tímto se úspěšný filmový tvůrce snad jednou provždy vymaní ze škatulky „pan Tajemný“ nebo „ten od Havlové“.

Reklama

Další články

Načítám