Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nadměrné konzumování piva nezpůsobuje jenom pověstné velké břicho zvané ‚pivas‘, ale nadváha z kaloricky vydatného moku je příčinou i řady zdravotních komplikací. Ty hrozily i dnes teprve dvaadvacetiletému Britovi Martinu Jonesovi, kterému lékaři již v 19 letech sdělili, že by se nemusel dožít svých třicetin.

Martin Jones ze Stoke-on-Trent byl skutečným milovníkem piva, za večer a noc strávenou v hospodě zvládl i čtyřiadvacet půllitrů. Do toho se Martin nežinýroval ani v jídle. Jeho oblíbeným pokrmem byl kebab a jako pochutina chipsy. To vše mělo za následek, že se rapidně zvyšovala jeho váha a v devatenácti ukazovala už 203 kilogramů. Lékaři proto začali varovat před blížící se hrozbou smrti, pokud by Martin v tak rychlém přibírání pokračoval.

Vidina nedožitým třicetin byla pro mladíka natolik děsivá, že mírně omezil přísun nezdravých potravin, ale především vyměnil pivo za pomerančovou šťávu s vodou. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Jeho mladý a rychlý metabolismus okamžitě zareagoval. Martin shodil více než polovinu své váhy a dnes už rád zapózuje ve svých dřívějších obřích kalhotách, v nichž doslova 'plave'.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám