Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Horší kritiky než jejích předchozích tří filmů jsme četli málokdy, v hodnocení na ČSFD nikdy žádný z nich nedosáhl ani na třicet procent a návštěvnost v kinech se pohybovala v řádech nižších tisíců. Přesto do toho Eva Toulová opět šla a po snímcích Šťastná, Jak se moří revizoři a Casting na lásku přišla s dalším kouskem.

Nová komedie, v níž si i zahrála, je autorkou scénáře a samozřejmě ji také režírovala, se jmenuje Superžena a měla premiéru v pražském kině Světozor. „V přechozích filmech jsem měla malé role. Ale tohle je výjimečný film v tom, že otevírá moje vnitřní téma. My jako třicátnice jsme často konfrontovány s tím, kdy budeme mít svatbu, děti. Přišlo mi to jako tak tísnivá situace, že jsem se rozhodla místo toho, abych měla ty děti, o tom natočit film,“ popisovala svůj úmysl. Sama se tedy do premiéry stihla vdát za partnera Tomáše Oramuse.

I když předchozími snímky nezazářila, opět sehnala peníze na financování filmu, přestože tentokrát se projekt víc táhl. Začalo se točit v období covidu. „Vznikal čtyři roky,“ upřesnila. „Sehnat peníze je velmi těžké, není na to žádný recept. Hodně se změnilo i covidovou situací a válkou na Ukrajině. Museli jsme začínat úplně od začátku. Mám naštěstí producenta, takže konečnou cifru nevím. Ale je to v řádech milionů, maximálně desítky,“ domnívá se Toulová.

Ta na premiéru dorazila v jednom z filmových kostýmů, v němž s Lucií Drlíkovou natáčela scény pod vodou. Vypadala trochu jako Rusalka. „Protože je to spíš kostým, vzala jsem si i loďku do vlasů,“ dodala Toulová, která do filmu obsadila i známější tváře, jako jsou Igor Bareš (58), Jitka Sedláčková (63), Matouš Ruml (38), Marie Renčová, Olga Lounová (43) nebo Natálie Grossová (21).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám