Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přišla podpořit mladé pacienty motolské psychiatrické léčebny. Sama se totiž už roky léčí. Psychika tanečnici Libuši Rohlíčkovou (43) nezradila zčista jasna, i když ze svého náhlého zhroucení byla sama v šoku.

„Měla jsem panické ataky. Přišlo to na mě zhruba před deseti lety. Bylo to rok poté, co Matymu diagnostikovali cukrovku. Určitě to mělo souvislost, ale to i s mým emočním vypětím za ty předchozí vztahy, rozvody a tak,“ míní Líbuška, která má syna Matyáše s druhým manželem, zpěvákem Josefem Vojtkem (58), poprvé byla vdaná za zpěváka Daniela Hůlku (55) a delší vztah prožila i se zpěvákem Marianem Vojtkem (51).

„Všechno se to nakupilo a najednou jsem se zhroutila na dálnici, strhla jsem volant, měla jsem škuby v těle a takový infarktový stav. Volala jsem si záchranku, něco mi píchli, já vůbec netušila, co mi je. Odvezli mě do nemocnice, dělali mi odběry, zjistili, že mám málo draslíku. Ale v draslíku to nebylo. Rozjela se mi několikaměsíční martýrie, kdy jsem nemohla jít nakoupit, vlézt do metra. Okamžitě jsem ztrácela balanc, půdu pod nohama,“ popisovala své příznaky.

Pomohla až psychiatrická léčba, kde jí zjistili panické ataky. „Vždycky jsem byla odpůrcem léků a medikace, lidem jsem říkala, že to musejí zvládat s optimismem, na co brát prášky. A pak jsem sama prosila, ať už zaberou, protože to byla jediná šance, jak se dostat do normálu, zvlášť s dítětem. Pak jsem pravidelně chodila na terapie, zjišťovala příčinu. To se povedlo, jediné, co mi těch deset let zůstalo, je problém v autě na dálnici, i když normálně řídím, tam mám problém,“ upřesnila.

Prášky bere pořád, vysadit je zkusila, jen když byla podruhé těhotná a se třetím manželem, hercem Zdeňkem Rohlíčkem, čekala dceru Ellu. „Měla jsem pocit, že je mi dobře a nechci zatěžovat miminko. Ještě jsem s nimi skončila ze dne na den. Tři měsíce to bylo dobré, pak jsme odjeli do Benátek, já byla v pátém měsíci, a tam se mi to vrátilo zpátky. V cizí zemi, v neznámém prostředí. Volala jsem doktorce, která mi řekla, že je lepší vzít si malý prášek, než abych prožívala ty hrozné psychické stavy, které na ten plod také působí. Takže jsem začala znova a už to nehodlám měnit, protože je mi takhle dobře. Sice žiju spokojeně, ale ta psychika už je narušená, tak si tuhle berličku do života nechám,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám