Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Držitelka dvou Cen Anděl za Objev a Píseň roku Barbora Poláková (40) má venku nový, v pořadí druhý klip ke svému loňskému debutu, který stále patří mezi nejprodávanější alba. Volba padla na úvodní píseň Generace a podobně jako v případě veleúspěšného videoklipu Nafrněná, který má více než 15 miliónů zhlédnutí, v něm uvidíte nejednu známou tvář.

Klip je navíc jen první částí konceptu, v jehož rámci se jeho dalších pěti verzí zhostí pět střihačů různých generací. "Natočilo se téměř sedm hodin materiálu a bylo nám líto ho vyhodit. Několikrát se stalo, že výstup jednoho nebo dvou lidí byl tak vtipný nebo zajímavý a přesný, že by vystačil na celý klip. Pak už na tu myšlenku skvěle navázal koncept různých generací střihačů. Moc se těším na to, jak stejný materiál zpracují různé oči, různé povahy, různé zkušenosti jednotlivých střihačů," vysvětluje Barbora Poláková originální myšlenku, která nemá v dějinách českého videoklipu obdobu.

Sama Poláková, která je autorkou námětu a společně s Terezou Kopáčovou klip režírovala, reprezentuje generaci třicátníků. Kdo bude zastupovat další generace, tedy dvacátníky, čtyřicátníky, padesátníky, šedesátníky a sedmdesátníky, je zatím tajné. Co je jisté ale už teď, je fakt, že vzhledem k množství natočeného materiálu půjde vždy o úplně nový klip.

Původní materiál, z nějž budou střihači vycházet, se natáčel na sklonku května na Plaveckém stadionu v Podolí a na Velodromu Třebešín, a jeho protagonisty jsou kromě Polákové například Marie Štípková, Ivan Lupták, Tomáš Měcháček, Václav Jiráček, Markéta Stehlíková či členové Barbořiny kapely a řada dalších.

Na píseň se samozřejmě můžeme těšit také v živém provedení na některém z chystaných festivalových vystoupení. Na podzim, kdy se dočkáme postupného uvedení dalších verzí videoklipu, je pak v plánu klubové turné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám