Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá světová tenisová čtyřka Tomáš Berdych si po konci kariéry užívá života s manželkou Ester. Jak sám říká, konečně má čas na věci, který v době vrcholového hraní neměl.

„Užívám si života, měl jsem toho strašně moc, byl jsem v kolotoči. Čas ale asi ještě nedozrál na to, že bych se chtěl k něčemu upnout na denní bázi. Letos začala pomoc Jirkovi Lehečkovi, můžu říct, že bude pokračovat i příští rok, na to se moc těším. Je příjemný se vrátit na místa, která mě dlouho provázala. A hlavně předat zkušenosti někomu mladýmu,“ prozradil Super.cz Berdych.

Život po skončení vrcholové sportovní kariéry si pochvaluje, i proto, že má víc klidu a není tolik na očích. Nelze si ale nevšimnout, že Tomáš ztratil na váze. „Zhubnul jsem asi šest kilo od doby, kdy jsem přestal hrát. Jsou to svaly,“ krčí rameny s tím, že se ale stále snaží udržovat.

„Sport mě provázel celý život, tělo je na něco zvyklé. Ono si samo řekne. Že bych se extrémně hlídal, to ne,“ dodal Berdych na křtu knížky Sport je bolest jedné z našich největších fyzioterapeutických hvězd Michala Novotného.

Reklama

Další články

Načítám