Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V průběhu předávání cen Český slavík dojal zpěvák Vojtěch Dyk publikum v sále i u televizních obrazovek písní Táto, která zde poprvé zazněla naživo. Tu složil pro svého zesnulého otce, spisovatele Radko Pytlíka. Ke skladbě vznikl také videoklip.

Do něj zpěvák obsadil i rodinu, syna Aloise, jehož má se svojí manželkou Tatianou Dykovou (45), i její dva syny Cyrila a Františka, které má herečka z předchozího manželství s Pavlem Čechákem. I ten v klipu účinkoval, což svědčí o dobrých rodinných vztazích.

„Píseň Táto, věnovaná mému otci, měla původně vzniknout dříve. Ale nestalo se tak. A můj otec zemřel. A já si na jeho odcházení uvědomil spoustu věcí. Například, že se o smrti stále ještě bojíme mluvit. Že ji vytěsňujeme ze svých životů, ale i to, že smrt ve své krutosti může být i krásná. Když si uvědomíme, že smrt je matka našeho druhého života a my pouze součástí přírodního cyklu. O tom všem je píseň Táto,“ říká Vojtěch Dyk.

Reklama

Další články

Načítám