Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve středu večer došlo na pražské Národní třídě k natáčení asi nejnáročnější scény seriálu Vyprávěj. Filmaři si na této práci dali opravdu záležet, jelikož se točily zásadní scény z období 17. listopadu 1989.

Super.cz měl pochopitelně na místě fotografku, která v pauze mezi natáčením zastihla herce Ninu Divíškovou a Radka Brzobohatého.

S podrobnostmi z náročného natáčení, které probíhalo od šesté hodiny odpolední do šesté hodiny ranní, se nám exkluzivně svěřil sám producent retro seriálu Filip Bobiňski. „Nepředpokládal jsem, že zrovna nějaký můj projekt bude "zavírat" Národní třídu, ani ve scénářích jsem o tom tak nepřemýšlel. Až během natáčení jsem si uvědomil, že to je zvláštní pocit, vrátit se zpátky do té doby v takhle intenzivním momentu,“ říká Bobiňski.

„Kvůli natáčení byl ve večerních a nočních hodinách omezen provoz a odkloněny tramvaje. Praha 1 nám vyšla vstříc jen právě proto, že se jedná o Vyprávěj, říká producent. Jelikož tedy nebylo možné rušnou pražskou ulici zcela uzavřít, přihlížela natáčení řada kolemjdoucích a turistů.

Dozvěděli jsme se, že dokonce dvakrát došlo i k napadení štábu podnapilými spoluobčany, kteří se nad ránem vykolébali z přilehlých hospod a chtěli se za každou cenu procházet středem ulice. „Nakonec se vzdali ostrým pohledům komparzistů v dobové policejní výstroji, ještě dobře, že už policie má modré uniformy, ta zelená na mne i po tolika letech působila strašně a připomínala drsné represe,“ popsal s humorem Bobiňski.

Související témata:
Filip Bobiňski

Reklama

Další články

Načítám