Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V létě to bude rok, co se z dlouholetého známého a posléze kamaráda Petry Paroubkové stal její přítel. Exmanželka Jiřího Paroubka je po letech spokojená ve vztahu, a to i když je na dálku. Její partner žije na řeckém ostrově Ithaka, podle Homéra dávném sídle krále Odyssea.

S Petrou jsme se setkali na besedě o vztazích a jejich udržení, tu pořádala aplikace pro páry, kterou sama s partnerem využívá v její anglické verzi. „Chtěla jsem vyzkoušet, jestli jsme vůbec kompatibilní pro vztah. Musíme si říct, kde chce každý z nás žít, zda jsme ochotní se přestěhovat. Já měla strach i z toho, že Řekové nejsou takoví milovníci zvířat jako Češi. Nedokázala bych si představit, že bych neměla své psy. Udělali jsme si ten test a ukázalo se, že by se s tím psem smířil,“ svěřila se Super.cz a v našem videu nám popsala i další úskalí, která musel vztah překonat.

A je tedy v plánu stěhování, protože vídat se maximálně jednou za měsíc není realizovatelné do konce života? „Až bude dcera dospělá a samostatná, tak to můžu zvažovat. Přítel si mohl myslet, že by to šlo dřív, ale nejde to, protože tady má školu a svoje zájmy. Postupně, jak se bude osamostatňovat, budu mít víc prostoru na svůj vlastní život. Pak to posuneme do té sféry, že bude moct víc cestovat. Můj sen vždy bylo žít v důchodu v Řecku na ostrově, tak doufám, že se mi to splní,“ plánuje.

Jazykové bariéry se Petra bát nemusí. S partnerem spolu sice mluví i anglicky, ale nemá problém ani s řečtinou. Málokdo si vzpomene, že Paroubková z řečtiny tlumočila a v Řecku v mládí několik let žila. „Řečtinu mám docela na vysoké úrovni,“ ujistila nás.

Další články

Načítám