Hlavní obsah
Článek

Jízda bez helmy, za kterou se později omlouval, a teď i zranění! Není pochyb o tom, že Petr Pavel si milovanou motorku nenechá vzít ani v době, kdy je prezidentem. I za cenu toho, že si občas odnese nějaký ten šrám nebo pokutu.

Nejen jeho fanouškům zatrnulo, když se ve čtvrtek zranil při jízdě v jedné stopě. „Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích,“ informovala na síti X Kancelář prezidenta republiky. Hospitalizován nakonec nebyl ani jeden den.

„Prezident Pavel byl dnes dopoledne propuštěn z nemocnice do domácího léčení. Jeho program na příští týden zůstává zachován včetně plánované zahraniční cesty. Zranění mu způsobil pád na motorce v malé rychlosti při nácviku jízdy v terénu na uzavřeném okruhu,“ uvedl Hrad.

Není to poprvé, co Pavlovi vášeň pro motorky zkomplikovala život. Asi před rokem vyrazil bez helmy a byl z toho pořádný poprask. Prezident měl tehdy co vysvětlovat.

„Vnímám své pochybení a za zjevný dopravní přestupek se omlouvám,“ reagoval loni v létě Pavel, který uvedl, že při jízdě na motorce celý život dodržuje bezpečnostní opatření, od přilby přes oblečení s chrániči až po airbagovou vestu.

„V tomto případě jsem jel dohustit pneumatiky k čerpací stanici. Šlo o cestu dlouhou 1,5 kilometru po řídce používané komunikaci, na několik desítek metrů jsem se musel napojit i na hlavní. Byla to hloupost. Uvědomuji si, že prezident by měl jít v dodržování pravidel příkladem,“ vysvětlil.

Kromě toho, že je velkým milovníkem motorek, je generál ve výslužbě pověstný také tím, že se udržuje ve skvělé kondici. Ruku v ruce s tím se nevyhýbá ani aktivitám, ze kterých většině lidí naskakuje husí kůže. Ať už jde o seskok padákem, absolvoval naposledy v únoru, nebo horské túry, na které se pravidelně vydává při cestách po regionech.

Když by na to přišlo, mohl by Petr Pavel z fleku zastoupit Harrisona Forda v roli Indiana Jonese. A dost možná by hollywoodského šviháka ještě trumfnul.

Související témata:
Dobrodružství

Další články

Načítám