Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Karel Janák je autorem už několika vánočních pohádek. Ta poslední z roku 2021 Jak si nevzít princeznu sklidila velkou kritiku, příznivěji byla přijata pohádka O vánoční hvězdě, i když zde by zase obviněn z vykrádání Harryho Pottera. Letos uvidíme další kousek z jeho dílny.

„Na scénáři pro Klíč svatého Petra se mi líbí, jak skvěle kombinuje klasické pohádkové postavy, jako jsou vodník, zlí rádcové nebo princezna s méně obvyklými charaktery. V našem případě se svatým Petrem a třemi hlavními hrdiny, zlodějem, podvodnicí a nevinným Tobiášem,“ vyzdvihuje režisér Karel Janák, který točí podle scénáře Petra Hudského, s nímž už pracoval na pohádkách Princezna a půl království či Korunní princ.

Pohádka Klíč svatého Petra se aktuálně natáčí na zámku Sychrov, v příběhu budou tvořit kulisy také hrad Zvíkov, městská památková rezervace ve Slavonicích a ateliéry na Kavčích horách. V roli krále uvidíme Petra Nárožného, který se po dlouhé době vrací před kameru. Vodníkem bude Lukáš Příkazký, princeznu, do které se zamiluje, si zahraje Sára Korbelová. V záporných rolích uvidíme Sabinu Remundovou (51) a Davida Novotného a mezi dalšími herci se objeví například Berenika Kohoutová (33).

Reklama

Další články

Načítám