Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odehrál poslední koncert k šedesátinám kapely Olympic a jede dál, stejně jako ve známém duetu, který v O2 aréně Petr Janda (81) zazpíval s Petrou Janů (71). Ve svých letech má čerstvý čtyřnásobný dědeček energie na rozdávání, plánuje další turné na příští rok a na ten další už mají natočenou i novou desku.

„Koncertů jsme udělali zhruba šedesát, jak jsme slíbili. Začínali jsme před třinácti měsíci v Lucerně. Zdálo se to být daleko a najednou je to tady. A pak pokračujeme s turné Trilogie, ke třem deskám, Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř, které si vyžádali naši fanoušci. Bude to gigantický program s velkou scénou. Právě proto i desku, kterou máme natočenou, vydáme až ten další rok,“ vysvětlil nám před koncertem, kde vystoupila i řada hostů.

Kde bere svoji nezdolnou energii, je záhada. Možná mu pomáhá i to, že je obklopen velkou rodinou, k níž nedávno přibyla i vnučka Julie, kterou porodila jeho druhá nejstarší dcera Eliška. Tu ještě nestihl oslavit. „Její tatínek chytnul covid, takže musel být na hotelu. Ale do svátků jsme si slíbili, že si dáme panáčka. Mám dva vnuky, jednoho pravnuka a teď už dvě vnučky, od Marty Marušku a od Elišky Julinku. Je to pěkné,“ míní Janda, který žije se třetí manželkou Alicí a jejich dvěma dcerami Rozárkou a Anežkou.

„Ale stárnu jako všichni ostatní. Už ani po tom pódiu moc nelítám. Už se taky bojím, mám strach, abych neuklouzl, neupadnul. Zrovna v O2 aréně jsou tak blbé úzké schody, po kterých musím v rámci programu jít. Jestli mi uklouzne hnáta, tak to bude problém,“ obával se, ale nakonec všechno dobře dopadlo.

Reklama

Další články

Načítám