Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pavol Habera (62)Daniela Peštová (53) jdou svým příznivcům příkladem. Oblíbený pár otevřeně informoval o podstoupení kolonoskopie střev, kterou absolvovali jako účinnou prevenci karcinomu tlustého střeva a konečníku.

„Kolonoskopie – ano, vyšetření, před kterým máme všichni respekt, teda já určitě. Ale když Daniela řekla, že jde, tak jsem se přidal a dobře jsem udělal. Jsme v pořádku a máme na pár let pokoj. Všem, kteří se také chystají, přejeme hodně zdraví. P.S. Na fotce jsme krátce po probuzení, ale vypadá to, že narkózu absolvoval jen jeden z nás. Hádejte, kdo,“ uvedl Pavol Habera s úsměvem k fotografii z nemocnice.

Peštová mimo jiné přiznala, že je velkou zastánkyní preventivních vyšetření, ke kterým vybízí i své sledující. Avšak kolonoskopii jako jedinou nějakou dobu odkládala.

„Tohle jsem tři roky odkládala. Z obav, ze studu. Ale věděla jsem, že musím, protože bych si nikdy neodpustila, kdybych kvůli nějakým povrchním záležitostem něco zanedbala,“ napsala Daniela se slovy, že i v tomto případě se obávala zbytečně.

„Naštěstí je dnes už možné absolvovat kolonoskopii i pod slabší narkózou neboli oblbovákem. A tím pádem i ve větším klidu a pohodě. Opravdu není zapotřebí se tohoto vyšetření bát,“ promluvila o své zkušenosti.

Reklama

Další články

Načítám