Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Takový hudební klip v české pop music ještě nebyl. Hudební skupině Pub Animals se podařilo přesvědčit tvůrce speciálních efektů největších světových filmových pecek jako Harry Potter nebo Piráti z Karibiku Vladko Valoviče, aby se podílel na jejich novém videoklipu Elephantman. A výsledek rozhodně stojí za to.

Pub Animals, kteří získali Anděla v kategorii reagge, se mohou pyšnit klipem, který svými vizuálními efekty nemá v Česku obdoby. Úspěch je to pro mladou kapelu o to pozoruhodnější, že za ním nestojí žádný profesionální tým. Veškerou výrobu a produkci videa si kluci dělali sami.

„Snažíme se nedělat žádné kompromisy a vším, co děláme, chceme posouvat hranice. Je to sice obtížné, ale my věříme, že se nám tenhle přístup prostě vyplatí. A ukázali jsme, že když se mladá česká kapela rozhodne, že chce natočit video se světovými tvůrci, tak to nemusí být jen sen, ale když tomu bude dostatečně věřit a makat na tom, tak se to dá realizovat,“ říká zpěvák Pavel Podruh, jeden z osmičky členů kapely, která pojede zastupovat českou hudební scénu na prestižní festival Czech Street Party do belgického Bruselu.

Do tvorby klipu zapojili nejen Valoviče, který efekty zpracovával ve svém soukromém studiu v Los Angeles, ale také své příbuzné. Polovina dědečků, kteří v klipu vystupují, jsou z rodin členů kapely.

Reklama

Další články

Načítám