Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Vincent Navrátil (27) miluje smysl pro humor, kterým často i se špetkou sarkasmu baví své fanoušky na sociálních sítích. Tentokrát s nimi ovšem otevřel téma, na které nejsou zase tak zvyklí. Syn Veroniky Žilkové (62) se totiž rozpovídal o návštěvách psychologa a svém zdraví.

„Máš stres? Dej si cígo. Máš nevolnosti? Dej si prášek. Máš akné? Dej si na to krém. Máš na všechno tendenci hledat rychlý řešení? Dej si facku. A taky jsem si ji dal, nebo jsem ji spíš dostal od života. Celej život se učíme hasit následky místo toho, abychom se naučili léčit příčinu. Ať už se jedná o fyzický zdraví, nebo ještě hůř, mentální. Od dětství řeším zdravotní problémy, buď mám úzkosti, angínu, bolesti břicha nebo akné. Je fuk, co to je, ale vždycky k tomu mám stejnej přístup, nikdy za to nemůžu já sám. Nebo jo? Byl jsem hloupej, svý strachy jsem potlačoval, úzkosti ignoroval a tělo neposlouchal,“ uvedl Vincent Navrátil otevřeně s tím, že se jeho stav začal ubírat k horšímu.

„Všechno se zhoršovalo, dokud jsem nepřijal, že jedinej, kdo mi může pomoct, je ten, co mi nejvíc ubližuje. Já sám. Začal jsem chodit k psychologovi a zjistil jsem, že nejsem tak v chillu, jak jsem sám sobě nalhával. Když jsem začal pátrat uvnitř, tak jsem si řekl, že budu v pátrání pokračovat. Zašel jsem si na kliniku, aby mi udělali kompletní testy a zjistil jsem, že místo celoživotního zkoušení různých léků stačilo, abych přestal jíst určitý potraviny,“ svěřil se mladší bratr Agáty Hanychové se slovy, aby se lidé v případě potřeby nestyděli vyhledat pomoc psychologa či jiného odborníka, který jim v cestě za zdravím a štěstím může pomoct.

„Byl jsem ignorantskej sám vůči sobě. Hledejme problémy v sobě, ať už mluvíme o psychice, zdraví nebo partnerství. Takže se nestyďte, skočte za psychologem, skočte si udělat testy, ať víte, jak na tom vaše tělo je, a nastavte si život tak, aby nový standard byl štěstí a zdraví,“ dodal Vincent, kterému fanoušci v komentářích děkují za otevřenost.

Reklama

Další články

Načítám