Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V novém seriálu To se vysvětlí, soudruzi! dostal novou hereckou příležitost televizní harcovník, kterého známe hlavně z rolí vesnických povalečů. „Neváhal jsem, protože estébáka jsem ještě nikdy nehrál. Zvlášť když to má být hodný estébák, což je podle mě nadpřirozená postava,“ řekl Super.cz Leoš Noha.

S tajnou policií z dob socialismu má herec svoje zkušenosti. „Jeden byl třeba hodný a druhý zlý, ale to bylo všechno naoko. Ale navázali jsme na to s Ančou, která je zlá a já hodný. Mohl jsem si dělat, co jsem chtěl, a lidi to stejně spolknou, jako když hrál Pepa Dvořák vodníka a pan Filipovský čerta,“ doplnil Noha, jehož seriálovou partnerkou je herečka Anna Fialová.

Pro roli se reálnými tajnými policisty neinspiroval. „I když jsem se s nimi setkal, žádný z nich nebyl předobrazem. Byly to pěkné svině. Setkal jsem se s nimi díky mým polickým postojům za minulého režimu,“ prozradil.

„Několikrát jsem byl na cele předběžného zadržení, i přes noc. Měl jsem dlouhé vlasy, byl takzvaná mánička, nebyl jsem úplně prorežimní. Teď už se na to dívám s humorem, ale žádná legrace to tehdy nebyla. Několikrát jsem dostal přes držku, to k tomu patřilo a byli jsme na to připravení,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám