Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedno z prvních odvětví, které začalo negativně pociťovat rozvoj nákazy koronaviru, byl módní průmysl. Už v době konání týdne módy v Milánu byla řada akcí omezená a modelky včetně například Michaely Kociánové se chovaly maximálně obezřetně. Pár dní poté v době konání pařížského týdne módy byla atmosféra ještě horší a některé eventy byly dokonce zrušeny.

Také největší síť modelingových agentur se rozhodla celoplošně chránit své modelky a modely. Podle našich informací například pražská pobočka Elite Prague zrušila na nejbližší období osm kontraktů do Asie a dalších šest posunula na pozdější termín. Jedná se o země jako Korea, Singapur, Japonsko a samozřejmě Čína.

„Agentura chrání nejen modelky a modely, ale i své zaměstnance. Například v Milánu dostali všichni po milánském fashion weeku home office a všichni zaměstnanci sítě od New Yorku až po Prahu mají zrušené cesty do Asie,“ říká headbooker agentury Elite Prague Martin Gonda.

Agentura kvůli nařízení české vlády posouvá březnové castingy kvůli nákaze novým koronavirem na později a stahuje z Tokia i loňského světového vítěze soutěže Schwarzkopf Elite Model Look, Slováka Andreje Chamulu. Celkový počet zakázek se snížil v průměru o deset procent. „V Tokiu je cítit pokles počtu castingů a pracovních příležitostí, jelikož mnozí japonští designeři spolupracují s Čínou,“ svěřil se Super.cz se svým postřehem Chamula.

Reklama

Další články

Načítám