Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už to ani nečekala, ale nakonec si korunku Miss USA přeci jen nasadila. Smyslná Nana Meriwether (27) byla ve středu v newyorské Trump Tower korunována dosavadní Miss Olivií Culpo. Ta však minulý měsíc zvítězila na soutěži Miss Universe a povinnosti spojené s oběma posty královen krásy by časově nemohla skloubit. Právě z těchto důvodů se Miss USA stala dívka, která skončila v americké soutěži hned za ní.

Kráska reprezentující stát Maryland se tak stala Miss USA, která zároveň mění dějiny soutěže. Nejen, že je jednou z nejvyšších vítězek za celou historii jejího konání, ale především je první afroamerickou Miss USA s kořeny v Jihoafrické republice.

Její maminka Nomvimni narozená v jihoafrickém Sowetu se v roce 1979 přestěhovala do Spojených států díky získanému studijnímu stipendiu od OSN. Než se stihla vrátit do Soweta, poznala amerického lékaře, kterého si vzala. Společně pak odjeli do její rodné země a začali pracovat jako misionáři v nemocnici nedaleko národního parku Kruger.

Po vzoru svých rodičů se dobročinné činnosti věnovala i Nana. V Jižní Africe spoluzaložila neziskovou organizaci The Meriwether Foundation pracující převážně s lidmi nakaženými nemocí AIDS.

Související témata:

Další články

Načítám