Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dovolené v exotice, luxusní oblečení a drahá auta nejsou vším, za co Leoš Mareš utrácí horentní sumy. I letos se Leoš Mareš (48) rozhodl poslat v rámci projektu nazvaného „Dobroden“ velký obnos peněz na charitu.

A nejedná se o žádné drobné. Částka, kterou postoupí vybranému projektu se rovná počtu sledujících na Instagramu. V minulosti se jednalo o jeho twitterový účet. Vhledem k tomu, že Leoše sleduje přes 480 tisíc lidí, tak se jedná o opravdu obdivuhodný počin.

„Na Instagramu mám mnohem víc sledujících než na Twitteru. Instagramový účet má víc než twitterový. A přece jen na Instagramu na rozdíl od Twitteru vydělávám celý rok peníze a tohle bude způsob, jak alespoň část vrátit společnosti,” říká Leoš Mareš.

Původně chtěl Leoš téměř pět set tisíc korun směrovat jinam, nakonec peníze zaslal na účet rodiny, která během požáru hájenky přišla nejen o střechu nad hlavou, ale o život přišel i jejich sedmnáctiměsíční syn.

„Dnes jsem poslal 482 688 korun rodině z vyhořelé hájenky. Za každého z vás jednu korunu. Měl jsem to vymyšlené jinak, ale nakonec zasáhl osud. Dostal jsem desítky zpráv, a protože to cítím podobně, jdou všechny peníze rodině Věry Kupkové. Dnes jsem velmi dlouho mluvil s paní z obecního úřadu v Choustníku a ta mě ujistila, že pomoc je stále potřeba. Na projekty, které jsem chtěl podpořit původně, ještě určitě dojde. Myslím na vás. Oficiální stránky MÚ Choustník, kde je číslo transparentního účtu přímo na pomoc rodině, jsou www.obec-choustnik.cz, kdybyste se chtěli ještě připojit,“ uvedl Leoš Mareš, který na internetu inspiroval tisíce ostatních.

Díky Leošově popularitě se k tomuto projektu dnes připojují další stovky a možná i tisíce lidí. Tento počin strhl například moderátorovu partnerku Moniku Koblížkovou nebo jeho fitness trenéra Jakuba Krause, díky kterému se dostal do životní formy. „Nikdo vás nenutí dát to na něco, k čemu nemáte vztah. Každého člověka oslovuje jiná část charitativního světa. Někdo přispívá na děti z dětských domovů, někdo na výzkum nemocí, někdo na pejsky, někdo na důchodce, ale každý s nějakou charitativní činností určitě sympatizuje,” říká Leoš Mareš.

Reklama

Další články

Načítám