Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Macháček se svou kapelou MIG 21 vizionářsky počítali s tím, že nebudou spokojení s výsledky voleb. A tak stihli natočit videoklip k písni Svoboda není levná věc, ještě než se v médiích objevily grafy s počty poslaneckých křesel jednotlivých stran.

A takhle kapela v textu vysvětluje, proč volby nedopadly tak, jak by si mnozí přáli. "Nedivme se, málo jsme se angažovali. A to především v oblasti té nejluxusnější super top VIP zábavy. Málo jsme se houpali na oslíku a často jsme si ani ve svém hotelovém apartmá nedopřáli tu pořádnou porci čokolády. Není totiž důležité umět jenom dostávat, člověk musí umět i brát! Svoboda není levná věc, ale od nás ji tady máte zdarma," zazní ve skladbě.

Klip ale vypadá úplně jinak, než bychom čekali. Dokonce se můžeme pokochat i půvaby spoře oděných krásek. "K natočení klipu k písni Svoboda není levná věc jsme oslovili Viktora Tauše. Řekl, ať se ale připravíme na to, že rozhodně nebude točit žádnou videonástěnku o svobodě a ikonách bojujících za ni, k čemuž téma té písně na první dobrou svádí. Tak jsme dali Viktorovi svobodu," vysvětluje Jiří Macháček.

Reklama

Další články

Načítám