Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když byla Iva Frühlingová (41) ještě malá holčička, maminka ji učila, že se má pomáhat slabším, a tak trochu ji nutila kamarádit s outsidery. Když zpěvačka dospěla, usoudila, že i pomoc by měla mít určité hranice.

„Slabším nebo těm, co se vymykali normálu, jsem pomáhala vždycky. Dělala jsem to i v dospělosti, ale někdy se to obrátí proti vám. Teď si myslím, že by se měl starat každý o sebe. Špatných zkušeností mám dost a je lepší si držet trochu odstup. Synovi samozřejmě také říkám, aby se neposmíval spolužákům a podobně, ale snažím se ho zároveň nasměrovat, aby byl také opatrný,“ míní Iva.

„Když jste laskavý člověk a snažíte se hodně dávat, někdo toho může zneužít nebo to pochopit špatně. Musíte mít hranici,“ upřesnila zpěvačka, která byla jednou z patronek soutěže Dětský čin roku.

K tomu, aby svůj postoj přehodnotila, ji nepřiměl ani adventní předvánoční čas. „Já se tedy omlouvám, ale úplně nesnáším Vánoce. Jsem takový Grinch. Vánoce se snažíme obcházet a slavit je trochu jinak nebo jindy. Loni jsme byli v Las Vegas, letos, protože přijela sestra z Ameriky, jsme je měli už 24. listopadu, tak to máme za sebou. Ale přemýšlím o tom, že příště bychom je udělali později, protože už budou aspoň slevy,“ překvapila Iva.

Reklama

Další články

Načítám