Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako moderátorka v pořadu Peče celá země si musí herečka Tereza Bebarová (48) dávat pořádný pozor na postavu a bránit se nástrahám v podobě sladkostí. Stejně to má ale i doma, kam raději některé věci vůbec nekupuje.

„Když se natáčelo první Pečení, ochutnávala jsem hodně. Ale v tu dobu jsem kojila, navíc jsem běhala těch pět set metrů asi desetkrát denně. Takže jsem nepřibrala, ale naopak zhubla. Ale ve druhé řadě už jsem se musela naučit, že stačí opravdu jen ochutnat malý kousek a nemusí se sníst celý ten dezert najednou,“ vysvětlovala Tereza, která se díky pořadu sama naučila péct dětem, ale jen výjimečně, třeba narozeninové dorty. „Je lepší to doma nemít, protože pak to člověk nesní,“ smála se. S kolegou Josefem Maršálkem dali dohromady i recepty ze soutěže do kuchařky Čas na pečení 2, na jejímž křtu jsme se potkali. V rozhovoru prozradila i svoje pekařské fígle.

Doma se herečka snaží nemít jen sladkosti. „Nekupuji slané tyčinky, kukuřičné lupínky, chipsy. Taky želé medvídky. Mám tam tedy sušené ovoce, ale v tom je také cukr. To by člověk doma nemohl mít nic, což s dětmi nejde. Takže něco doma mám, ale snažím se vydržet to nesníst úplně celé. Jsem závislá na tortilla chipsech, ale naučila jsem se jich sníst třeba jen deset a víc ne. Je důležité si to dávkovat,“ vysvětlila.

A jak si kromě toho udržuje štíhlou postavu? „Já vůbec necvičím, neběhám, nic nedělám. Ale držím přerušovaný půst. Začnu jíst v deset ráno a skončím ve čtyři nebo v pět. To funguje. A těch dobrůtek si dávám méně. To je všechno,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám