Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diváci Ulice jej znají jako Luboše, manžela svérázné Věrky Marečkové (Milena Steinmasslová), Rosťa Novák st. toho ale má na kontě samozřejmě mnohem víc. Sám o sobě říká, že je hercem vedlejších rolí, hercem pouličním i cirkusákem. Za sebou má ale nejen role, ale i plno těžkých chvil, které navíc kdysi utápěl v alkoholu. Promluvil o tom v pořadu Volejte Novu.

Novák mimo jiné říká, že je na stará kolena šťastný. Od života ale prý schytal pěkných pár ran. Brzy a záhy po sobě mu zemřeli rodiče, vyrovnat se musel i se ztrátou prvorozeného syna a také s tím, že práce mu nepadala do klína. Řešení problémů tehdy hledal v putykách. Je tak trochu paradoxní, že dnes je spojen s divadelní společností Cirk La Putyka.

Novák ví, že někdy je do kapsy víc než hluboko, a i když poznal chudé období, vzpomíná na něj rád. „Nemůžu říct, že by u mě stála štěstěna. Sedm let jsme jezdili bez auta, v podpaží paraván, tašky, kufry, děti s sebou... Byly chvíle, kdy nebylo do huby, ale všechno se překlenulo. Já mám pocit, že až ke stáru v důchodu se mi zúročilo to čekání,“ říká Novák starší, otec Rosti Nováka mladšího, kterého diváci Ulice také pamatují (jako Jáchyma).

Otevřeně povyprávěl i o tom, jak propadl alkoholu a že vůli léčit se v něm probudili jeho synové. „Vítek už si to nepamatuje, Rostík jo. Kluci mi přinesli kufřík a řekli: ‚Tati, jdi.‘ A to mě zlomilo, že tihle malí caparti mi dali kufřík a chtěli, abych odešel,“ vzpomněl na zlomový okamžik v životě Novák v reportáži, kterou Nova odvysílá v dnešním díle pořadu.

Reklama

Další články

Načítám