Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hollywoodská star, která bude ozdobou a hlavní hvězdou zahájení 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, už je na místě. Osmapadesátiletý Mel Gibson stráví v lázeňském městě celý víkend a prý se na to, jak to na největším českém festivalu chodí, předem ptal loňského hvězdného hosta Johna Travolty.

Proslýchá se, že by se chtěl chovat k fanouškům stejně vstřícně jako Travolta, jehož si návštěvníci i média nemohli vynachválit a jen málokdo odjížděl z festivalu bez toho, aby měl s legendou stříbrného plátna společnou fotografii. Uvidíme, jak to dopadne s Gibsonem.

Ten dnes večer z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky (77) převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. Na festivalu se ale spíše než jako herec chce představit jako režisér. V sobotu se proto bude promítat jeho snímek Apocalypto, kde stál za režisérským pultem. To bylo již potřetí, jeho režisérským debutem bylo Statečné srdce, kde ztvárnil i hlavní roli, dalším dílem pak bylo kontroverzní Umučení Krista.

Ani fanoušci série Šíleného Maxe ale nepřijdou zkrátka. Už dnes večer ve 23 hodin, po slavnostním zahájení, Mel Gibson v letním kině uvede právě první díl kultovního filmu Mad Max. Herec navíc natočí s Markem Ebenem další díl pořadu Na plovárně, a to živě, přímo ve velkém sále hotelu Thermal.

Reklama

Další články

Načítám