Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeho inspirací je moře, ženy a rum. Není divu, že výstavu malíře a sochaře Miro Požara zahajovala modelka Simona Krainová (51). Umělec se sice přátelí s jejím manželem Karlem Vágnerem, ale i s ní našel společnou řeč. Dokonce chystají společný projekt.

"Bude to na jejím křtu, ale plánujeme toho určitě víc, protože jsme v sobě navzájem objevili takovou tu společnou řeč. Tak budeme pokračovat určitě dál," ujistil nás na vernisáži, které dominovaly především obrazy. Marně jsme na nich ale hledali ženské tělo, které ho inspiruje.

"Já to mám hlavně o sochách, obrazy jsou vedlejší produkt. Sochy jsou většinou torza ženských těl. Ale sochařinu jsem teď trošku opustil a věnuji se abstraktní tvorbě, kam sice občas zakomponuji ženu, ale není tam na první pohled," vysvětloval.

Vypadá to ale, že udělá výjimku a budeme moct vidět i tělo Simony Krainové vytvořené ze sochařské hlíny. "Chystá se to, ale budu potřebovat schválení. Nejen od ní, ale i od Karla. Takže se na tom teprve pracuje," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám