Článek
Na sklonku roku si dopřála zasloužený odpočinek i dosluhující ministryně obrany Jana Černochová. Fanouškům se pochlubila rodinným receptem, který přispěl do bouřlivé diskuze o tom, co se (ne)dává do bramborového salátu.
„Ještě tady řešíme politiku, nebo už ukazujeme saláty, stromečky a dárky? Abych něco nepropásla. Mission complete. S hráškem, jablkem, koprem,“ ohlásila se od předvánočních příprav.
Ingrediencemi do tradiční přílohy ke smažené rybě dost překvapila. Našinci by vzali na milost hrášek, ve finále i to jablko, které se poslední roky v bramborovém salátu objevuje stále častěji. Kopr by v něm ale čekal málokdo.
„Mám předky ještě víc na sever. Poznaň. A tam dáváme kopr úplně do všeho a do svátečního salátu dáváme i jablko. Hrášek a kukuřici jak kdo, podle chuti,“ vysvětlila Černochová, která, na rozdíl od mnoha Čechů, miluje. Pochvalu sklidila i za to, jak způsobně zarovnaný obsah v míse měla.
„Půlnoční v bazilice sv. Ludmily na Vinohradech. Úžasný Otec Jakub, přátelé a moje milovaná Dvojka a komunitní atmosféra. Užívám si ten moment ztišení a zastavení. Modlitby, klid a mír. Požehnané sváteční dny všem lidem dobré vůle,“ doplnila ještě politička.
Opět se ukázalo, že v kuchyni si je o poznání jistější než na poli módy, kde v uplynulých čtyřech letech v čele ministerstva obrany šlápla mnohokrát pořádně vedle. Její outfity se tu dobu staly téměř legendárními, rozhodně však ne hodnými následování.




